Om oss

Granberg Interior AB, (Granbergs) har funnits sedan 1870 och drivs idag av femte generationen bröderna Granberg.
Granbergsköket har idag blivit ett begrepp för moderna och funktionella kök.
Tillverkningen av handikappanpassade kök började redan 1960 och vi är idag ett av de ledande företagen i världen när det gäller att leverera komfortlösningar för kök och badrum.

Om oss

Design och kvalitet för framtiden

Det är en bra sammanfattning av vad vi på familjeföretaget Granberg i fem generationer levererat till våra kunder. Vi startade 1870 som ett traditionellt byggnadssnickeri med kvalitet i fokus och många strängar på vår lyra. Hundra år senare tog vi ett stort steg i utvecklingen mot det företag vi är idag. Då skapade vi våra första flexibla kök med motordrivna lyftsystem för ökad bekvämlighet. Sedan dess har vi levererat tiotusentals kök som förgyller och förenklar människors vardag i såväl Sverige som övriga världen.

I dag handlar vårt arbete om att göra vardagens kökssysslor enklare, bekvämare och roligare för alla. Med våra inbyggda lyftsystem kan du själv reglera höjden på köksskåp, bänkar och hyllor till en nivå som passar dig. Allt som behövs är en knapptryckning. Låter det som science fiction? Inte så konstigt, redan idag planerar vi framtidens kökslösningar. I vårt sortiment finns alltid kök som ligger i tiden, med kvalitet och lösningar som gör att du kan njuta av dem hela livet.

Våra ergonomiska produkter är inte bara anpassade för det de ska användas till, de ska även passa den de ska användas av. Detta är också grundtanken bakom våra ErgoKök och ErgoBad. Vi skapar dem för dig som tröttnat på att klättra på pallar för att nå den översta hyllan, för dig som vill slippa stå med böjd rygg vid disbänken eller tvättstället, för dig som måste kunna sitta ned och laga mat eller för dig som bara vill ha ett häftigt kök eller badrum med smarta funktioner utöver det vanliga.

Välkommen att upptäcka möjligheterna!

Tobias Granberg, VD

Våra ErgoKök och ErgoBad-produkter är mer avancerade än de flesta produkter som du hittar i ditt kök eller badrum. Att köksskåp, köksbänkar och tvättställ kan justeras i höjdled med en knapptryckning innebär givetvis att det innehåller både elektronik och mekanik som vanliga kök och badrum saknar. För din säkerhet arbetar vi bara med CE-märkta elprodukter som genomgått riskanalyser och tester. Våra produkter bygger på väl beprövad teknik och vi kan erbjuda säkerhetssystem som stoppar de rörliga delarna om något kommer i vägen.

Ända sedan 1870, då Otto Granberg startade vårt företag har kvalitetstänkandet funnits med som en viktig del av vårt varumärke. Som familjeföretag vill vi kunna känna stolthet över de produkter vi skapar. Därför levererar vi bara kvalitetsprodukter som vi kan väl och har arbetat med under många år. För att våra kunder ska känna sig extra trygga med sina ErgoKök- och ErgoBad-produkter erbjuder vi alltid 2 års garanti.

I vår företagspresentation kan du läsa om hur fem generationer Granberg har utvecklat företaget från ett litet lokalt snickeri, till att idag vara världsledande när det gäller att leverera innovativa lyftsystem till privata hem och offentlig miljö.
 
Granberg Interior AB
Importgatan 30
602 28 Norrköping
Tel. 011-19 77 50 - E-post [email protected]

Vår historia

Kusinerna Lennart och Bertil Granberg drev familjeföretaget under närmare 40 år. När de gick de i pension lämnade de över till Lennarts tre söner.

- Vi växte upp i snickerifabriken, berättar Bertil. Det var självklart att börja arbeta i företaget direkt efter skolan. Jag har alltid haft en drivkraft att lösa problem och tänka ut nya tekniska lösningar. Redan första sommaren rationaliserade jag fönstertillverkningen.

- Våra fäder gav oss ansvar och lät oss arbeta med det vi var bra på, fortsätter Lennart. Vi blev företagsledare som ville bevisa att vår generation kunde utveckla företaget och öka lönsamheten. De började tillverka handikappanpassade kvalitetskök utifrån aktuella forskningsresultat.

Den tidigare tillverkningen av fönster och dörrar upphörde helt. - Funktion, kvalitet och nytänkande har varit våra ledord, säger Bertil. - Vi har slitit hårt men det har absolut varit värt det.

Jag kan inte tänka mig ett bättre arbete, summerar Lennart. Bertil instämmer.
5:e generationen bröderna Granberg började på Granbergs direkt efter skolan. Det var ett självklart val för dem. - Får man en stafettpinne då springer man, skrattar Joel som är produktutvecklare.

De har växt upp med företaget. Som barn var de fotomodeller till köks- och badrumskataloger och paketerade beslag hemma i garaget till olika leveranser. Sedan började de sommarjobba.

-Lennart och Bertil gav oss tidigt mycket ansvar och trodde på oss, berättar Joel. - När jag var 23 år skickade de mig till Japan med hela ansvaret att utbilda montörer till en stor order handikappkök. Det var en utmaning och ett stort förtroende, tillägger Tobias.

-Jag fick möjlighet att åka till Kanada för att sommarjobba på fabriken när jag var 19 år fortsätter Petter, som ansvarar för företagets marknadsföring. Det är inte en slump att den internationella marknaden har blivit brödernas stora satsning.